Kosmetika proti padání vlasů ducray a kojení

Dobrý den, mám 4 a půl měsíce po porodu a z toho mi už 2 měsíce dost padají vlasy. V 7. týdnu těhotenství mi byla diagnostikována snížená funkce štítné žlázy, brala jsem Euthyrox 75, pak i 100, teď po porodu mám zatím už jen 50. Celou dobu těhotenství jsem užívala Femibion 400 kvůli jódu a dalším vitamínům, v čemž pokračuji i teď, navíc mám kapsle Panthenol Forte a používám šampon Dercos od Vichy, ale zatím se mi to moc nelepší. Proto jsem navštívila kožní doktorku, která mi předepsala Alpicort, ovšem po přečtení příbalového letáku se kvůli dceři trochu bojím jej používat. Také mi poradila kosmetiku DUCRAY - tonika Anastim nebo Neoptide, tabletky Anacaps a šampon Anaphase. Ale mám stejný problém, nevím, zda je bezpečné tyto přípravky v době kojení používat. Zatím stále kojím plně. Samozřejmě vím, že padání vlasů při kojení je běžné, jenže mně vlasy dost padají průběžně už 6 let a za tu dobu mi opravdu hodně prořídly. Teď se to ještě zhoršuje, proto hledám pomoc, nechci o ně přijít úplně. Dřív jsem se také léčila, chodila jsem na lasery a používala ampulky proti padání vlasů od Vichy. Tehdy mi to pomohlo. Mnohokrát děkuji za odpověď...Dana

Odpověď odborníka:

V této době po porodu je zcela normální, že vlasy padají a není důvod s tím něco dělat. Případnou léčbu bych doporučila až po skončení kojení ( pokud bude padání pokračovat).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x