Kostní výrůstek na hlavě nad čelem

Dobrý den, pročítala jsem některé články, kde se jedná o problémy s kostním výrůstkem. Ovšem nedočetla jsem se a nikde jsem nenašla podobný problém jako mám já a proto se chci zeptat, jestli takový výrůstek může být i na hlavě? Mám tvrdý výrůstek nad čelem na levé straně, hned jak začínají růst vlasy. Na omak to připomíná bouli. Nikdy jsem tomu zvláštní důraz nepřikládala, ale kadeřnice mi řekla ať to jde pryč a od té doby jsem trochu nervozní. Občas mám bolesti hlavy, ale neumím říct zda je to třeba příčinou výrůstku. Ovšem je to vždy první věc, která mne napadne. Neumím ani říct, zda se výrůstek nějak zvětšuje, celkem často ho kontroluji, ale zásadní velikost se nemění. Myslíte si, že je nutné výrůstek nechat odstranit? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hmatná boule může, ale také nemusí být výrůstkem na kosti. Tvrdé boule bývají někdy tvořeny v podkoží, s obsahem tukové tkáně (tzv.aterom) nebo v rámci šlach (ganglion, vazivová tkáň). Doporučuji proto nejdříve zjistit, o jakou bouli se jedná (posoudí ošetřující lékař - aterom se dá většinou rozeznat již pohmatem, stejně tak ganglion, jinak lze provést například RTG hlavy, kde by se vidělo, zda boule vyrůstá z kosti či nikoli).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: