Kostrč..?

Dobrý den, dnes jsem zjistila, že mám problémy pravděpodobně s kostrčí, v dětství pád a skoro před 3 lety další, na kol.bruslích, při rychlé jízdě a křuplo tam pěkně, nemohla jsem asi 15min. vstát...U lékaře jsem nebyla, odeznělo to. Časem začlo pobolívat, při činnostech v ohybu, zvedání těžkých věcí. Myslela jsem, že to budou plotýnky následkem mé dvojí esovité skoliosy. Na to, že je to kostrč jsem přišla až dnes, při práci na zahradě, velká bolest a nahmatala jsem si tam jakoby propadlinu. Taky jsem se dočetla zde, co to může mít vše za příčiny a ztotožňuji se s nimi (gyn. problémy řadu let, zablok.krční páteř-chodím na neurologii, zkrácený pravý trapéz.sval a k tomu se přidal syndrom karpál.tunelu. Řadu let mě trápilo při vstaní z postele křečovité mravenčení do prstů PN. Mívám občasné bolesti v kolenou, na střídačku. A také mě trápí asi 4roky ranní rýma a kýchání, dříve i někdy večer. Nyní se to lepší. Měla jsem špatně!diagnost.alergii na psa, ale jsem s ním 24hod a nic mi to nedělá. Léky jsem brala 2roky!zbytečně. Pak uznali možné pochybení. Ale mám sníženou imunitu. Dále špatná f-ce štítné žlázy. Menzes mívám nepravidelný 22-35dní, 7 měs. neužívám HA po 15let, začly mi z poloviny padat vlasy...zjištěna opět zhoršená štítná žláza, beru hormon š.ž.. Anémie. Bývaly silné migrény, po vysazení HA zlepšení.Teď se snažíme o dítě a nic...). Pak bych k tomuto měla ještě jeden dotaz - přítel mi pořídil právě kvůli zádům a karpálům masážní lehátko s jadde kameny...Noha mě přestala zlobit při vstávání z postele a rýma se zdá být také lepší a brnění v prstech ruky karpálů se také lepší i trapéz není ztuhlý a smsklý... Jen bych potřebovala vědět, zda je vhodné ho používat i na partie kde mě to bolí - kostrč. Pak se ale jakoby cítím lépe, i když to při projíždění bolí a musím se nadzvedávat, nebo podložit ručníkem. A kam bych se mohla prosím obrátit na odborné vyšetření + léčbu? Dojedu kamkoliv. Jsem z Přerova, 33 let, bezdětná. Děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Udáváte řadu potíží a chorob. Potíže se mohou pochopitelně kombinovat a překrývat. Základem vašeho léčení by měl být váš praktický lékař, který vás zná a je schopen všechny vaše potíže a choroby zvážit a skloubit je s vyšetřeními odborných lékařů, kteří mohou mít na vás požadavky a léčbu, která nemusí být vždy v souladu s jinými chorobami. Co se týče kostrče potíž je pravděpodobná , příčinou může být i její blokáda,a já bych vám poradil, abyste se obrátila na rehabilitační pracoviště ve vašem městě, kde vás vyšetří a mohou provést případně i manipulační léčbu kostrče, která by vám měla hodně pomoci při vašich obtížích. Následné cvičení by mělo přinést trvalejší efekt.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: