Kotník

Dobrý den, přibližně před 2 roky jsem si prvně zvrtnul kotník při fotbalovém utkání, nechtěl jsem jít s takovou blbostí někam na ortopedii, takže jsem používal jen studený obklad, ale měl jsem vždy pocit i po půl roce, že nemám kotník stabilní, sice mě vůbec nebolel, ale vždy když svoje chodilo mírně natočím na jednu stranu, tak cítím rupnutí, bez bolesti ale i tak mi to stačí jako důkaz, že není v pořádku a že se to jen tak prostě nevyléčí, můj kotník je tedy náchylnější. Navíc se mi po tomto incidentu to stalo ještě 2x za sebou takže dohromady 3x za sebou, když to porovnám s druhým chodidlem který mám úplně v pořádku tak je úplně v pohodě, žádný rupnutí a cítím že je mnohem stabilnější a mám v něm pocit že vydrží více. Mohli by jste mi prosím doporučit nějaké cvičení na zpevnění kotníku?

Odpověď odborníka:

Hlezno potřebuje řádné vyšetření a to jednak klinicky, dále rtg snímek v t. zv. držené poloze a patrně i vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Je pravděpodobné, že se jedná o porušení celistvosti jednoho z fixačních vazů. Tento stav působí patrně nestabilitu hlezna. Většinou se stav léčí konservativně, ale pokud by se jednalo o opravdovou nestabilitu hlezna s porušením vazu nebo fixačních vazů je na místě u mladého člověka operativní ošetření , obnovení celistvosti vazu sešitím nebo plastikou vazu. Obraťte se na ortopedickou ambulanci s touto potíží.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Transplantace dásně v zubařském křesle
Články: Transplantace dásně v zubařském křesle
Existuje několik zákroků...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Články: Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Tabák. Rostlinka z Nového...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Zánět slinivky břišní je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: