Kotník

Dobrý den, před týdnem jsem si přivodila výron kotníku. Dali mi ortézu, fr.hole a injekční přípravek na ředění krve. Ráda bych po tento přípravek po 7mi-8mi dnech vysadila. Nevím jestli je to v závislosti na tento přípravek, ale mám ledové nohy, které žádným způsobem nemůžu dlouhodobě zahřát. Když už je zahřeji, za pár minut jsou opět ledové. Už jsem díky tomu i nastydla. Výron nebyl veliký a myslím si že jsem tu část největších obtíží už překonala. Jsou mé úsudky správné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přípravek jak píšete na ředění krve vám určitě chladné nohy nezpůsobuje. Podává se jako profylaxe zánětu žil a z toho dalších komplikací. Je velkým přínosem v léčbě, kde je nutno znehybnění kloubů dolních končetin. Proto byste se měla řídit v jeho používání radou lékaře. Jinak vyšetření stavu tepen a žil dolních končetin u vašeho lékaře, dostatek pohybů dolních končetin ve volných kloubech.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: