Kotník

V úterý jsem si špatně šlápla. Mám ortézu po bratrovi. V sobotu jsme měli zápas a v pátek mi kamarád co má výron řekl ať nejezdím na zápas, že si můžu poškodit vazy... Při zápase dobrý, ale po něm strašný.... U doktora jsem nebyla. Co by to mohlo být? A mohla jsem si to zhoršit tím zápasem? (florbal)

Odpověď odborníka:

Je velká škoda si řádně neošetřit hlezno, kde může být nejen distorze, ale i zlomenina, třeba i nevleká. Zápas jistě k léčení nepřispěl. Dop. bez prodlení zajít na chirurgickou ambulanci v místě bydliště. Vyšetření hlezna lékařem, zhodnocení pohmatové citlivosti a hybnosti, rtg snímek hlezna a patrně nejvhodněji chodící sádrový obvaz. Po sejmutí pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Sestavte si správný jídelníček – napoví vám potravinová pyramida
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: