Kotník po podvrtnutí

Dobrý den, touhle dobou před 5-ti dny se mi stal úraz na kotníku, který byl diagnostikován jako S934 (distorze). O: skelet hlezna pevny otok hematom a palp.bolestivost fibulárně, algické omezení prokrvení v normě, zásuvka negat. rtg v pořádku jen malý lem edému kolem malleolus lateralis. Trochu u mě vyvolávají obavy poslední vzhled celé rány, protože na přiložených fotografiích je vidět, že se pod kotníkem zvětšuje hematom, objevuje se i nad kotníkem a na prstech. Je možné, že došlo ještě k nějakému dílčímu poranění, které bylo přehlednuto, nebo je to výsledek případného našlapování? (dle doporučení byla léčba: elastika, elevace a ledování hlezna) Děkuji

Odpověď odborníka:

I když jsem váš snímek neviděl, diagnosa distorse znamená, že došlo k přetažení, nebo natržení nebo dokonce přerušení některého z fixujících vazů hlezna. Pokud vás nález znepokojuje a rychle se nelepší je vždy nejvhodnější sádrový, většinou chodící obvaz, který je pro léčbu distorsí nejvhodnější. Sádrová fixace u těžších distorsí má být někdy aý 6 týdnů. Tento čas dá dostatečný klid ke zhojení vazu. Vhodná tedy kontrola.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x