Kotvičník a warfarin

Dobrý den paní doktorko,moc Vás prosím o radu.Je mi 45 let a před rokem mi byla operativně odstraněna děloha i oba vaječníky a podle očekávání nastaly problémy se sexem,návaly horka apod.Hormonální léčba u mě není možná,protože jsem před čtyřmi roky prodělala tepennou embolii dolních končetin a trvale užívám warfarin.Chtěla bych se Vás zeptat,jestli můžu užívat preparát z kotvičníku zemního,který obsahuje estradiol.Předem děkuji za odpověď a srdečně zdravím. Martina

Odpověď odborníka:

Nejsem sice paní doktorka, dotaz ke mně byl přesunut, ale obecně platí, že estradiol účinek Warfarinu snižuje. Nedoporučoval bych tedy užívat žádný preparát, obsahující estradiol.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Schizofrenie
Články: Schizofrenie
Schizofrenie, doslovně...
Nemoc duše? Jen o tom schizofrenie není
Články: Nemoc duše? Jen o tom schizofrenie není
Schizofrenie hluboce...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
Léčba nádoru prostaty mívá nechtěné dopady. Lze je dostat pod kontrolu?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Zánět zvukovodu
Články: Zánět zvukovodu
Zánět zvukovodu, otitis...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: