Kouření

Moji pritelkyni (18 let) diagnostikovali RS. Bohuzel nevim jake presne ma stadium, ale picha si trikrat tydne injekce. Bohuzel predtim pravidelne kourila. Ted nastesti prestala, ale porad si prilezitostne cigaretu neodpusti. Pral bych si aby prestala uplne, ale tvrdi, ze je to jen malo a nemuze to vadit. Take si chce poridit elektronickou cigararetu a kourit vodni dymku s mineralnimy kaminky ci jinou alternativou bez tabaku, protoze pry ji uskodi jen nikotin. Mam o ni strach a trosku se kvuli tomu i hadama a proto se chci zeptat, jak to skutecne je, jak moc ji to muze uskodit a podobne. Predem moc dekuju za odpoved.

Odpověď odborníka:

Doporučuji se obrátit na poradnu pro odvykání kouření. Možná je to i pro Vás výzva si něco vyřešit. Kouření škodí každému a jsou i méně škodlivé varianty, jak zmiňujete. To, že o nich Vaše přítelkyně uvažuje, svědčí o tom, že to chce řešit. A možná než hádky potřebuje Vaši důvěru.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: