Kousnutí klíštětem

Dobrý den. Před 4 dny jsem na sobě našel klíště, vyjmul jsem ho a po vyjmutí se v místě přisání vytvořil malý flíček (připomíná kousnutí od komára). Druhý den po vyjmutí mě začala bolet hlava a měl jsem i trochu pocit malátnosti. Obávám se jestli to nejsou příznaky nějaké infekce. Bylo mi řečeno, že krevní testy na boreliozu se dělají až po 6 týdnech. Chtěl bych vědět zda mohu po tak krátké době něčemu předejít, nebo jestli mám počkat až na krevní testy. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je v místě kousnutí červená reakce a bolí vás hlava, případně máte i jiné potíže podobné viroze, doporučuji v žádném případě nečekat na laboratorní výsledky a ihned začít s ATB léčbou, minimálně 4 týdny. Laboratorní výsledky mají jen 50% procentní úspěšnost záchytu a i kdyby byly pozitivní, za 6 týdnů již bude infekce rozšířená v celém těle.

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x