Koxartroza

Dobry den,pane doktore.Chtela bych se Vas optat na dotaz.Po operaci kolene jsem s nim mela vazne problemy,nehojilo se,prisel Sudeckuv syndrom.Koleno jsem podvedome setrila kvuli velke bolesti a ma chuze se stala nestereorypni.Po nejakem case mi zacala bolet bederni pater a bolest se tahla po hyzdi az k zadnimu stehnu.Pote se pridala i bolest trisla.I pres neustale cviceni se bolesti nezlepsovaly,preskakuje mi neustale v kycli,kdyz treba pritahnu nohu k brichu a znovu ji polozim,ale stale jsem si myslela,ze je to vychudnutim svalu na te postizene strane.Pozadala jsem lekare o RTG,ktery prekvapive odhalil,ze pater i bedra jsou v poradku,ale vznikla mi koxartroza II.stupne s osteofyty.Coz jsem vubec neocekavala.Je mozne,aby mi z dvoulete spatne chuze vznikla koxartroza jiz tak velkeho II.stupne?Predtim pred operaci pred 2 roky jsem mela veskere klouby v poradku.Co mohu prosim udelat,aby se mi koxartroza nezhorsovala na dalsi treti a ctvrty stupen?Pomuze ACP metoda vlastni krvi?A jak odstranit to preskakovani v kycli?Dekuji za odpoved.Lenka M.

Odpověď odborníka:

Předchozí potíž s kolenem , jeho odlehčování, změna zatěžování má především největší vliv na postavení pateře a pánve. Taki se mohou dosavadní potíže akcentovat. Přeneseně se potíže mohou objevit i v kýčli. Coxartrozu II. stupně má vělký počet pacientů a jejich potíže jsou kolísavé. Velký nález na rtg může mít malé potíže pacienta. A naopak. Metoda ACP jak o ní píšete je vhodná právě pro tato stadia artroz

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x