Koxartroza a pohyb

Dobrý den pane doktore, je mi 31 a mám artrozu v obou kyčelních kloubech II. až III. stupně. Levý kloub je ještě navíc deformován, je oploštělý a krček je kratší a širší než jak by měl být. Stav po M. Perthes v dětství. Nyní začínám přibírat na váze a chtěl bych začít provozovat nějakou pohybovou aktivitu. Přemýšlím o rotopedu a nebo o orbitreku na kterém člověk vlastně taky jakoby šlape ale nesedí u toho, je to ve stoje a v rukou drží takové hole a jakoby běží na běžkách. Prosím Vás byl by ten orbitrek pro mě vhodný nebo si mám raději pořídit klasický rotoped? Děkuji za odpověď s pozdravem Peterka.

Odpověď odborníka:

Věe co dolní končetiny odlehčí a umožní pohyb a trenink k udrření rozsahu hybnosti kloubu a posílení svalstva pletence pánevního je užitečné a vhodné. Od plavání až po rotoped. Přímý dotaz, spíše rotoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: