Kožní obtíže

Jsem na dovolene v Thajsku a pres noc se mi na predkozce a zaludu vytvorili takove cesticky vodnatych puchyrku, ktere lehce pali. Jine obtize nemam. Co by mohla byt pricina? Je nutna navsteva mistniho doktora nebo mam pockat 4 dny zda to neodezni a pak pripadne navstivit doktora v CZ? Predem dekuji. Pohlavni styk jsme meli s manzelkou pred 10 dny, pred 2 dny oralni sex. Partnerka trpi na opary kolem pusy momentalne vsak zadny nema. Mame tu prasky na herpesin, mast canesten a nejaka cestovni antibiotika...

Odpověď odborníka:

Fotografie je hůře čitelná. U oparu bývá svědění a pálení. Mohou být i bolesti. Zvýšená teplota být nemusí, stejně tak malátnost, či únava. Puchýřky bývají na zarudlé spodině. Pokud se jedná jen o výsev puchýřků, muže jít alergickou reakci či reakci na mechanické dráždění. Se zdravotní péčí v Thajsku nemám zkušenost. Rozhodnutí bude na Vás. Můžete zkusit lokální léčbu Canestenem, zvýšit přísun vitamínu C a případě, že se u partnerky objeví opar na rtu, nasadit si Herpesin. Pokud puchýřky praskají a tvoří se bolavé krustičky, doporučovala bych nasadit Herpesin hned, i kdyby to bylo jen z preventivních důvodů. Herpesin 200 5xd nebo Herrepsin 400 3xd. Po návratu rozhodně navštivte svého lékaře.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: