Kožní obtíže

Ve 32 letech jsem byla na podvázáni vaječníkú. Asi před 18 lety jsem byla s podobným problémem co je na fotce hospitalizovaná v Karlovarské nemocnici kde mi byl brán odběr kůže a bylo mi řečeno že je vše v pořádku,byla jsem léčena dg L280-lichen simplex chronicus .Léta jsem měla čistou kůži jen občas se někde objevil pupínek který se Stratil bez známky pigmentu. Pro bolesti zad jsem často marodila.V roce 2010 jsem byla na operaci s dělohou,měla jsem miom .Po operaci mne přestali bolet záda,ale rok na to jsem šla na operaci se srůstama pro bolesti břicha. Po operaci jsem znovu začala mít problém se zády a ještě se k tomu přidali občasné křeče do konečníku. Na vyšetření jsem se střevama jsem byla, v pořádku. Od roku 2012 jsem často marodila se záněty močového měchýře,Angíny a puchýři (ekzémem) na chodidlech.Jelikož jsem pracovala 4 roky v obrábění 12h na nohou,noční denní ,občas se mi nad kotňíky udělali růžové skvrny jako dlaň ,které zmizeli do 3 dnů .Na podzim 2012 jsem se osypala pod rukavicí, do toho záda a bylo mi v zaměstnání špatně .Brnění a slabost nohou. Prošla jsem si několik vyšetření,ortopedie,neurologie,ultrazvuk žil. V pořádku až na krční páteř. Marodila jsem 3 měsíce a musela jsem odejít ze zaměstnání .2013 Jsem byla doma,žádné problémy,jen noční svědění chodidel a občas puchýřek .V roce 2014 se mi začali znovu objevovat pupínky které se dlouho ztráceli a začali mi zanechávat hnědé pihy. Dělali se mi jen na levé části těla,nad zápěstím a na zadnici z boku. V loni z jara se mi začali rozlézat po nohou a rukou od dolní části začala jsem chodit do zaměstnání, jako zahradnice. A začala jsem zase měsíčně jezdit na kožní. Když jsem se zeptala na odběr kůže bylo mi řečeno že se kdysi dělal a že je to stejný .Léčily mne na L280 V lednu když jsem se zeptala na kdy se mám zase objednat řekla mi paní doktorka nemusíte vy to máte chronickè,toho se nezbavíte .V srpnu jsem se zase nárazově několikrát osypala při větší námaze v práci na sluníčku,byla jsem unavená a vše mne svědělo .Nechala jsem se vyšetřit na alergologii a nejsem na nic alergicka. 12.9.16 jsem jela na kožní a chtěla jsem svou kartu a nechat se vyšetřit v Praze nebo v Plzni. Paní doktorka mne hned objednala na vyšetření v K.Varech .16.9.16 jsem nastoupila do nemocnice kde mi byl odebrán vzorek kůže ,krev a stěry .Bylo mi řečeno že je všechno v pořádku ,na výsledky odběru kůže jsem čekala v nemocnici kde jsem byla hospitalizovaná do 26.9.16 kdy jsem požádala o propuštění do domácího léčení a byl mi udělán rentgen plic. Po celou dobu v nemocnici ,jsem pociťovala slabé pálení v hlavě. A občasné návaly potu .Myslela jsem že to mám k přechodu. Protože mi vloni můj ginekolog řekl že mi přestali fungovat vaječníky. 31.9.16 jsem byla na kontrole a na SONU břicha. Asi v pořádku. A byli mi odebrány další dva vzorky kůže na rozbor.A paní doktorka mi řekla že se to musí dělat častěji. Pro potvrzení dg. Pro výsledky a na kontrolu jedu 19.9.16 K tomu jak se cítím, co jsem přišla z nemocnice mám časté návaly nesnesu teplo. 6.9. Jsem měla třes těla šlo to do hlavy a musela jsem to vydejchat. Večer když jsem si lehla silné pálení do hlavy a pocit na zvracení. Pocit jako při narkóze. Musela jsem vstát a hýbat se. Ráno jsem byla na levou půlku otupělá. Jako po injekci u zubaře když odeznívá .zapomínám a občas zadrhávám. Občas slabé návaly do hlavy.Třes těla je skoro pořád,a slabé pálení taky. 8.9.Jsem zase musela dopoledne vydejchat další pálení do hlavy asi půl hodiny opakovalo se to 3x a. Pocit tlaku do kořene nosu a uší. 9.9. Dopoledne stejný pálení jako 6.9.do hlavy ale tentokrát do hrudníku. Když jsem to volala paní doktorce na kožní jestli to nemám po lécích řekla mi že ne že se mám objednat na neurologii. Bohužel všude kam jsem volala do konce roku plno. Dneska ráno 10.9.16 nevolnost pálení od žaludku. Přes den celkem dobrý .Chuť k jídlu mám, stolice pravidelná. Dneska nebyl ani průjem který jsem měla skoro dva měsíce. K pupínkům, v nemocnici a doma se při této léčbě dělají ojedinělé, dneska se objevilo trochu víc, Děkuji za odpověď nevím co si mám o tom myslet. Děkuji za odpověď, snad se jí dočkám

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, bohužel fotka je neostrá,tak se ke kožnímu nálezu nemohu vyjádřit, jinak budete muset důvěřovat dermatologovi , kterého si zvolíte, většina kožních chorob není vyléčitelná , pouze léčitelná. Tak vydržte . S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: