Kožní potíže v oblasti penisu

Moj problem trva uz dlhsie, bude to uz mozno cez rok. Bol som u viacerych normalnych doktorov a aj u kozneho, ale mam skorej pocit ze ten kozny vsetko odkazuje na psoryazu, aj bez toho aby sa pozrel (mam totizto psoryazu na pokozke hlavy). Zmenil som teraz bydlisko a obvodny lekar mi povedal, ze najpravdepodobnejsia je kvasinkova infekcia, pretoze to na psoryazu nevyzera. Boli mi robene aj testy na sexualne prenosne choroby, vsetko negativne. Predpisal mi krem BRENTAN a neskor BRENTAKORT s kortizolom, ale ani jeden nezabral. Stale pouzivam krem Protopic, ktory zabera skoro hned, ale iba na kratku dobu, po zmiznuti sa o tyzden setko vrati a treba znovu. Zacnu sa mi objavovat male flaky a po par dnoch to mam vsade okolo. Kozny lekar povedal ze to nevadi, a budem musiet krem pouzivat do konca zivota pravidelne. Potreboval by som druhy odborny nazor, rad by som to vyliecil, a nie kazdy tyzden pouzival krem o ktorom sa da internete docitat ze dlhodobe uzivanie moze sposobovat rakovinu koze. Dakujem.

Odpověď odborníka:

Tak za prvé, léčba patří vždy do rukou dermatologa, za druhé aplikace krému protopic doživotně je v pořádku, dá se aplikovat i preventivně , aby choroba nevznikla a za třetí , je potřeba vzít kousek kůže na histologii a potvrdit přesnou diagnozu a podle ní určit strategii léčby. Děkuji za dotaz

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x