Kožní problémy a léčba štítné žlázy

Dobrý den, před měsícem a půl mi byla zjištěna hypothyreoza. Začala jsem brát Euthyrox ve vzestupném dávkování. Před pár dny jsem opět zvíšila dávku a teď se mi oběvily na nose červené pupínky a celý je občas červený, což je nepříjemné. Je možné, že je to v souvislosti se zvýšením dávkování? Nedávno už jsem to takhle měla a zase se to ztratilo, ale nevím jestli to bylo také po zvýšení dávky, protože jsem to v té době spolu nespojovala. Snad se to opět upraví. Je tedy možné, že by to bylo způsobeno tímto? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k takto úzké lokalizaci bych souvislost s Euthyroxem považovala za krajně nepravděpodobnou. Spíš mi to příjde jako lokální reakce na něco, s čím přišla do styku pokožka přímo (vč. např. sluníčka a pod). Kožní reakce na hormony štítné žlázy jsou možné, ale bývají v podobě klasického alergického ekzemu a lokalizované po celém těle. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Slzy, které neznamenají dojetí
Články: Slzy, které neznamenají dojetí
Ne vždy musí slzy odrážet...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: