Kožní problémy na tříslech

Byl jsem u kožní lékařky kvůli červeným tečkám na zádech. Doktorka mi řekla, že je to plíseň, zároveň jsem měl i něco podobného v oblasti kolem třísel, ale toto jsem kvůli studu nechtěl ukázat (bylo mi řečeno, že by mi to mělo pomoci i tam, že to je na všechnu plíseň). Předepsala mi nějaké antibiotika nebo antimykotikum na plíseň (název už nevím). Ze zad mi to nejprve zbělalo a po opálení úplně vymizelo, ale v oblasti kolem třísel mám pořád suchou odlupující se kůži (ale jen když se v této oblasti nepotím, když se potím, je spíš zarudlá). Nevíte co s tím? Děkuji

Odpověď odborníka:

Jakube,
s největší pravděpodobností se bude jednat o plíseň, jak vám říkala kožní lékařka, problém je ten, že v tomto místě dochází velice často k zapaření kůže a obecně se zde jakýkoliv proces hůře hojí. Velmi důležité je nosit vzdušné spodní prádlo a pokud budete doma, tak chodit nahý, nenechat dané místo zpotit a pečlivě natírat antimykotickou mastí a při koupání vždy důkladně vysušit. Pokud ani přes tato opatření nebude stav po týdnu zlepšen, zkuste vaši lékařku navštívit znovu a beze studu jí daný problém ukažte.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: