Kožní útvar

Dobrý den, prosila bych o Váš názor na ,,útvar,, na obličeji (viz foto ). Tento útvar má muž, 57 let, na tváři je několik měsíců, v anamnéze vyléčená rakovina varlat, cca 8 let po léčení non-Hodgkinova lymfomu. ( non-Hodgkin byl zjištěn právě na základu vytvoření podobného útvaru na tváři ). Zajímalo by mne, jestli je možné, že by se mohl non-Hodgkin lymfom vyskytnout opakovaně - se stejnými příznaky, nebo o co vlastně jde. Útvar se postupně zvětšoval a nyní po několika měsících se nepatrně zmenšuje. Nekrvácí, nesvědí, barva je stejná. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Může jít o klidný intradermální névus, basaliom, ale vzhledem k anamnéze by samozřejmě mohlo jít i o lymfom, takže rozhodně doporučuji útvar odstranit a histologicky vyšetřit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: