Kožní výrůstek

Dobrý den, již před nějakou dobou (bohužel nejsem schopná přesně časově určit, možná půl roku, možná rok) jsem si všimla pupínku na zadnici (je umístěn na vnitřní straně půlky (asi 4 cm od rekta). Vypadal jako štípanec, nijak to nebolelo, nesvědilo, jen jsem si to náhodně nahmatala. Jenom mě lehce znepokojilo, že nemizel. Nyní jsem zaznamenala, že je menší než býval. Je třeba se tím zabývat? Také jsem dostala strach, jestli by to nemohl být příznak syfilis. Kromě toho mě občas (poslední dobou spíš často) pobolívá v krku, ale není to jako při nachlazení či angíně, spíš takový tlak (mám ale hypofci štítné žlázy, tak ten tlak v krku připisuji tomu). Já jsem sice promiskuitní nikdy nebyla a kromě současného dlouhodobého přítele jsem nikdy neměla styk bez kondomu, nicméně ač je přítel skvělý, seznámili jsme se až na vysoké, je z jiného města a o jeho minulosti vím jen to, co mi sám řekl. Přikládám foto toho pupínku. Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takový pupínek Vás vůbec nemusí znepokojovat, rozhodně to není příznak syfilis. Pokud se zmenšuje, pravděpodobně časem vymizí zcela. Nejspíše se jedná o drobný zánět váčku chloupku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: