Krátkozrakost

  • Dotaz od: Zdena Antošová
  • Publikováno: 27.11.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,mám syna(9),který má progresivní krátkozrakost.v 7 letech měl - 2 dioptrie na obou očích,nyní má mínus 5,5.Posledních půl roku se mu vada zhoršila o 1,5 dioptrie.Měl nevyhovující brýle s menšími diopt.,nyní pozměnil lékaře,bude mít vyhovující.Dělám mu již rok čínské oční masáže,kdy mírně tlačím na body kolem očí a spánku.Chtěla bych se zeptat,zda mu tyto masáže nemohou ublížit a zhoršovat zrak.Za odpověď velmi děkuji

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že masáže uškodit nemohou, ale pokud i při této vaší "terapii" dochází ke zhoršování nálezu, asi bych je přestala dělat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: