Krátkozrakost u dítěte

Dobrý den, v dětství jsem nosila brýle na dálku a došla jsem až k -10 diotriiím. v 16 letech jsem podstoupila operaci- skleroplastika obou očí aby se mi vada již dále nezhoršovala. V 18 letech jsem pak byla na korekci laserem a od té doby jsem bez brýlí a bez potíží. Můj syn bohužel zdědil vadu po mě a v 7 letech má již -3 dioptrie. Ptala jsem se lékařky jestli se s tím nedá něco dělat dokud má ještě málo dioptriií aby nedopadl jako já. Odpověděla, že se s tím nedá dělat nic, že skleroplastika se již neprovádí a že nezbývá než čekat kam se mu dioptrie dostanou. Opravdu se nedá nic dělat? Já jsem kvůli vysokým dioptriím měla omezený tělocvik a problém i při následném výběru povolání. Taky mi bylo řečeno, že pokud bych nepodstoupila skleroplastiku tak by byla velká pravděbodobnost, že by se mi dioptrie po laseru opět vrátily. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skleroplastika se v posledních letech stává opět populární. V současnosti se používají umělé materiály, které efektivitu skleroplastiky výrazně zvýšily. Domnívám se, že u syna je skleroplastika minimálně ke zvážení (záleží na rychlosti progrese vady), a to i vzhledem k rodinné anamnéze. Obraťte se na erudovanějšího lékaře.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x