Kratší noha u 5. letého dítěte

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Můj 5.-letý syn má lehce vpáčený hrudník (bez obtíží), byli jsme s ním u rehabilitačního lékaře a ten nám napsal cvičení. Dále zjistil, že syn má slabé břišní svalstvo, zkrácené achilovky a měřením noh zjistil, že levá noha je o cca 1cm kratší a pánev je lehce vychýlená. Zda jsou kraší kosti v levé noze nebo to je zkráceným svalstvem nohy, pánve,... lékař s jistotou neví, ale předepsal nám vložky do bot s tím, že levá se má vypodložit o 1 cm. Naše dětský doktorka zas tvrdí, že ty vložky nemáme dávat, že ještě roste a možná se to spraví. Dále vložky na míru stojí cca 1500kč a u tak malého dítěte nám to vydrží 4-6 měsíců než mu z nich vyroste noha. Rád bych znal i Váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecné doporučení k vyrovnání rozdílné délky končetin vložkami do bot je maximálně do 0,5 cm a to i v případě, že při antropometrickém vyšetření je zjištěn rozdíl větší. Pokud se jedná o svalové dysbalance v oblasti pánve, levé nohy a obou achilovek doporučuji kvalitní rehabilitační cvičení. U 5.letého dítěte především Vojtovu metodu v kombinaci s domácím cvičením aktivním. Dítě roste a svalové dysbalance si s sebou ponese dále. Přeji hezký den.

Mgr. Pavla Joudová
Mgr. Pavla Joudová

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Fyzioterapie – Léčebná rehabilitace dětí a dospělých

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x