Kratší nosní kůstka dítěte ve 14.tt

dobry den, na ultrazvuku ve 14.tt mi zjistili, ze miminko ma kratsi nosni kustku - misto 3 mm pouze 2 mm. ostatni vysetreni krve i nt bylo v poradku - otok ditete neni ani 1 mm a znepokojujici ma byt od 3 mm. Mam strach, ze nase dite bude mit downuv syndrom... moje gynekolozka me posila za 2 tydny nejen na triple test, ale soucasne i na genetiku, kde pravdepodobne odeberou odber plodove vody nebo amniocenozu... v rodine zadne geneticke vady nemame, je mi 31 let, manzelovi 36 let... dekuji mockrat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, strach rozhodně zatím mít nemusíte. Zvýšené riziko Downova syndromu začíná až u matek nad 35 let. Navíc kratší kostní kůstka zatím nemusí nic znamenat. Počkejte tedy na výsledky vyšetření a hlavně se nestresujte, ničemu tím nepomůžete. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: