Krcna madla

Dobry den, dnes som bol u svojho obvodneho lekara, ten nic si nevsimol aj ked som mu povedal neviem ci podlieham panike alebo nie. Mam teochu zvecsenu pravu krcnu mandlu je bez hnisu a ako usta neviem si to vysvetlit, kedysi som mal na pravu stranu tvare ochrnutu z prievanu, ci to je tym ako teraz dvosledok chladneho pocasia, ale mas som pred 9 dnami ryzikovy pohlavny stik v tu noc som aj nachladol kedze som dost behal po vonku letmo obleceny, krcna mandla je zvecsena podla mojno mazoru a pozorovacy uz 3-4 den, mam aj taku dobu troschu co si odkaslem tak sucho a pocitujem sem tam malu bolest v hrudi pri srdci, moze to mat suvyslost s tym ze uz par tyzdnov mi z pupku ide smradlavy vytok a posledne dny ide krv doktorka odobrala vzorky ale nic nepovedlaa na vysledky cakat budem tyzden, mozem mat nejaku infekciu alebo Nejde nahodou o priznak HVI infekcie ? Vopred dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Marku. Z Vašeho, s prominutím, značně zmateného dotazu snad správně rozumím, že se ptáte na příčinu zvětšení mandle. To může mít příčin mnoho (nejběžněji virová infekce horních dýchacích cest), zcela jistě ale nejde o příznak infekce HIV, pokud k rizikovému styku došlo před 9 dny. S nejasnostmi se prosím obracejte na svého praktického lékaře, věřím, že Vám vše bude schopen dostatečně vysvětlit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: