Krční a bederní páteř

Hezký den, mám na Vás prosbičku, zda se dá něco dělat s mým nálezem z MR krční páteře. Podobný problém mám i s bederní páteří. Napřímená krční lordoza, až pseudokyfóza s vrcholem na C5/6.Páteřní kanál je primární šíře kolem 15 mm.Meziobratlové rostory jsou zúžené s sníženým signálem plotének v T2w při osteochondroze s dorzolaterárními osteofyty, výraznější v etážích C4-6.Nález je akcentovaný v etáži C5/6 kde foraminální osteofyty vlevo působí levostrannou foraminostenózu.Osteofyty v této etáži vyplňují i přední SA prostor, naléhající na míchu, durální vak je šíře 11mm.Mírná formainostenoza C3/4 vlevo na podkladě osteofytů a spondylartrozy.Víceetážové osteochondrozy C3-7.V etáži C5/6 je nález akcentovaný s mírnou až středně těžkou foraminostenozou vlevo na kostěném podkladě.Mírná foraminostenoza C3/4. Jak zlepšit stav a ubrat bolestivost.Moc Vám děkuji za odpověď. Je mi 50 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuvádíte, jaké bolesti máte a jaký je tedy vlastně Váš stav. Jestliže neurolog nalezl normální nález a převažuje bolest šíje a svalstva kolem lopatky, máte možnost úspěchu při fyzioterapii. Jestliže je prokázán i problém z útlaku nervových kořenů nebo míchy, můžete se dostavit k neurochiurgovi k posouzení možností operační léčby. Ale s tím vším Vás určitě již neurolog seznámil.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: