Krční céva

Dobrý den,je mi 29let. Dle CT mi byl zjištěn cystoidní útvar pravď.multilokulární těsně dorsokraniálně od klíčku, do kterého se vtlačuje jedna z větších cév(nelze diferencovat zda artérie nebo véna) a probýhá tak mezi oběma částmi.Útvar je velikosti 40*25*20mm. Podle vyjádření neurologa už mi utlačuje okolní nervy, mrtví mi malíková strana ruky. Vyjádření lékaře bylo,že by se taky mohlo jednat o krevní sraženinu vzniklou prasknutím vnitřní stěny cévy a následným vylitím vně.Mám plánovanou operaci, při které by v tomto případě museli cévu přerušit, podvázat a nahradit.Je to prosím rizikový zákrok a jaká je rekonvalescence?Ještě nerozumím tomu, že dle ct je útvar vyplnění čirou tekutinou, a tak se přece nemůže jednat o krev.sraženinu? Moc děkuji za odpověď. Vlaďka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte důvěru k vyjádření lékaře, zajistěte si konzilium na jiném pracovišti, máte na to právo. Neznám nález, chtělo by to možná spíše další doplňující vyšetření, měla jste i CT s kontrastem nebo magnetikou resonanci či CT angiografii? - obratte se na vyšší pracoviště (okresní, krajská nemocnice, odd.cévní chirurgie s žádostí o konzilium a návrh řešení). Do operace se zatím nedejte tlačit, sraženina má rozhodně jiné parametry než tekutina - hlubší posouzení je podle mého názoru nutné!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x