Krční céva

Děkuji paní doktorko za reakci, Ct bylo děláno s kontrastní látkou.Podle neurologa je operace nutná z důvodu následného stlačování nervů a zhoršení stavu ruky.Taky i z důvodu možného nárustu cysty a útlaku na cévu.Útvar se běhěm půl roku zvětšil o 1cm.A jaká je v tomto případě jiná varianta než operace? Děkuji Vlaďka.

Odpověď odborníka:

Obávám se že žádná jiná varianta není, hlavně proto, že útvar takto roste, ale před ní by měl být stav podrobněji prozkoumán (napadá mě ještě neinvazivní vyšetření této oblasti doplerovským ultrazvukem, rozpozná průtok cévou a prokrvení v okolí , ev.stanoví tekutinu - prostě by mohl upřesnit vyšetření CT, je mi divné, že nelze stanovit o jakou cévu jde...)nebo by se vám mělo alespon dostat lepšího vysvětlení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: