Krční mandle?

Dobrý den. Minulý týden jsem dobrala antibiotika, paní doktorka mi je naordinovala vzhledem k tomu, že jsem byla prvně jen nachlazená a zahleněná. Potom už to došlo až k zahlenění průdůšek- podle p.doktorky. Což po dobrání antibiotik ustoupilo. Zároveň s anitibiotiky(název už si bohužel nepamatuji) jsme také brala jedno pláto ERDOMED. Teď, zhruba po čtyřech dnech dobrání antibiotik mě opět začalo bolet v krku a to hlavně při polykání, možná jsou to mandle. Existují a pomůžou mi nějaké volně prodejné léky či babské rady nebo raději zajít na ORL? Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, je pravděpodobné,že jde o virosu a tedy není třeba brát další ATB. Na prvním místě bych vám doporučila Bioparox spray,který lze aplikovat do nosu i do hrdla. Jde sice o lokální antibiotikum,ale důležitější než jeho antibiotický účinek,je účinek protizánětlivý. Ze starších osvědčených prostředků oceňuji Jox ke kloktání,či ve sprayi a také Stopangin,rovněž jako kloktadlo nebo spray. A pak samozřejmě nepřeberné množství další preparátů,kterých jsou desítky až stovky.Pacienty chválené a oblíbené jsou M"ullerovi pastilky. Nepodceňujte potní kůry -půl litru teplého čaje,nejlépe dva Acylpyriny,teplé pyžamo a peřinu až po bradu. Čaj jakýkoliv,lépe však heřmánkový nebo lipový.Zevně zkuste suché teplé obklady na hrdlo nebo Prizznitzův obklad. Přeji brzké uzdravení.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: