Krční mandle

Chtěla bych se zeptat, co dělat. Mám syna, 7 let, který byl před 2 lety na vytržení nosní mandle. Bohužel má velké i krční. Angínu mívá 2x do roka. Mandle má opravdu velké, v noci občas chrápe - záleží také napoloze, nevím proč, ale často spí s hlavou zakoněnou a to potom chrápe, když ho narovnám, tak ne. Myslíte si, že bychom mu měli dát krční mandle odstranit? Nebude to časem lepší? Jak poroste, nebude mít časem "více místa v puse" . Čípek mu je vidět, ale mandle má téměř k němu. Nevím co dělat, dětská dr je pro vyndání, na ORL nám dr řekla, že by je netrhala. Moc děkuji za odpověď. Markéta

Odpověď odborníka:

Rozhodně netrhat, není důvod. Angina 2x do roka není indikace k chirurgickému zákroku. Někdo se s velkými mandlemi narodí, tak to je, ale při odstranění by mu infekce mohla klesat na průdušky. Chrápání může časem přestat, vždyť je dítě, bude růst a rovněž se třeba i poloha na spaní změní. Na zákrok máte času dost, vyčkávejte, nespěchejte s radikálním rozhodnutím

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x