Krční mandle

Dodrý den .Mám dotaz ohledně syna před týdnem mu byli odstraněny krční mandle. histologický nález je . v kryptě přítomna velká aktinomykotická druza.chtěla jsem vědět jili to pro syna nebezpečné má 16 let ,a jeli to běžné .děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, aktinomykosa není až zas tak běžná, je to druh chronické infeke, když se onemocnění přeléčí, nebezpečné to není. Informujte se na další postup u ORL lékaře, podle mého mínění by měl být syn vyšetřen (hlavně zda nemá poruchu imunity - imunologie) a přeléčen (antibiotika). Také bych doporučovala pečlivé vyšetření na stomatologii, kde může být nejčastěji zdroj infekce (ve zkaženém chrupu nebo v zanícených dásních), aby mohl být tento zdroj odstraněn a infekce se neopakovala. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: