Krční mandle

Dobrý den, mam hodně oteklé mandle a nyní se mi každý rok vrací angína. Beru zatím penicilin a otok nechce ustoupit. Doktorka se zmínila i o odstranění krčních mandlí. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se zotavuje po nemoci a jaké jsou následky po operaci, jestli jsou velké bolesti, nemůže se jíst apod. Předem Vám velice děkuji za odpověď Hezký den ŠK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operace vyžaduje tak týden - deset dní v domácím klidovém režimu, jíst můžete nejprve spíše mixovanou stravu, pít bez omezení a po zhojení jizvy pak jídlo obvyklé. Nebojte se následků, operace patří k běžným a možné bolesti jsou samozřejmě tlumeny přechodně léky na bolest, analgetiky. Před odstraněním mandlí bych ale rozhodně podstoupila imunologické vyšetření, zda vaše tělo nemá problém s imunitou. Po operaci by se mohla imunita zhoršit (imunita je obrana tla proti vnějším faktorům), protože mandle jsou součástí velkého imunitního systému těla a je potřeba zvážit, zda jejich odstranění je nebo není vhodné, proto to vyšetření u imunologa. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x