Krční mandle

Dobrý den, potřebuji poradit. Synovi je 15 let, během 4 měsíců prodělal opakovaně angínu s bacilem streptokok, byli mu nasazeny antibiotika penbene a aplikovány 2 injekce pendeponu. Nyní má opět angínu po dobrání antibiotik se mu budou opět píchat 4 injekce pendeponu. Lékařka mi doporučila vytrhnout krční mandle. Mám obavy, abych neudělala životní chybu při souhlasu s trháním mandlí. Všude čtu, že jsou velmi důležité pro imunitní systém. Prosím poraďte mi, jestli je to nutný zákrok. Snažím se mu průběžně na posílení imunity dávat každý den česnek, hlívu ústřičnou v tabletách. Ještě mi bylo doporučené koupit wobenzym. Ještě chci napsat, že hraje závodně hokej, tak máme obavy, jestli by mu to také nepřítižilo. Děkuji

Odpověď odborníka:

Rozhodnutí o odstranění krčních mandlí je vždy nutné pečlivě uvážit, pouze při opakovaných infekcích bych ho asi nedoporučila. Odstraněním mandlí se zničí vstupní brána, která zachycuje všechny infekce a ty pak bez problémů putují dále do těla. Wobenzym je dobrý, můžete také vyzkoušet Aloe vera gel k vnitřnímu užití nebo Colostrum na posílení imunity.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: