Krční mandle

Dobrý den, chtěl bych vědět váš názor na krční mandle. Z fotky je zřejmé že mám problém z čepy na mandlích doprovázené zimnicí a typickými příznaky angíny. Nevím jestli je nechat vytrhnout nebo ne. Problem je ze me to obtezuje takrka kazdy mesic v zimnim období a taky občas v letních období prosím vás o radu děkuji!!! A jestli vás můžu poprosit o nejaký kontakt přímo na specialistu ORL

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodování o nutnosti odstranění mandlí není jednoduché a je potřeba zvážit řadu aspektů - mimo jiné jaké léčebné postupy byl již vyzkoušeny a jaký byl jejich efekt a zda se jedná a jednalo o streptokokovou ("spálovou") angínu nebo ne, což v dotazu neuvádíte. Každopádně pokud máte problém dlouhodobě a opakovaně, je jasné, že by se k situaci měl vyjádřit ORL lékař - bohužel přímý kontakt Vám neposkytnu, ve Vámi v dotazu uvedené oblasti (jižní Morava) nikoho konkrétního neznám. Není ale jistě problém najít příslušný kontakt na internetu, ORL ambulance bývají dobře dostupné a pro Váš problém není třeba se obracet hned na nějaká specializovaná pracoviště. Je vhodné se nejdříve stavit pro žádanku u Vašeho praktického lékaře - k vyšetření specialistou byste měl jít s písemnou informací o předchozí léčbě, event. ostatních chorobách, provedených vyšetřeních atd. S ORL lékařem se pak ohledně nutnosti operace domluvíte...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x