Krční mandle

Dobrý den, skoro před měsícem jsem dostala angínu, lékař mi dal na 10 dní antibiotika (Zinnat 500), 2 dny po dobrání antibiotik mě opět začalo bolet v krku (pouze levá strana, levá mandle), vrátila se mi teplota, špatně jsem polykala, měla jsem bolesti. Nakonec jsem dostala další antibiotika (Fromilid) a byla jsem hospitalizována v nemocnici. Udělal se mi na mandli absces. Ten mi řízli, vypustili hnis, a dále mi tu ránu ještě 5 krát roztáhli. Byla mi nabídnuta operace, kterou jsem zatím odmítla, protože na angíny netrpím (tato byla cca po 6 nebo 7 letech), spíše mívám kašel, rýmu. Momentálně je to dnes 5tý den po posledním roztáhnutí a mandle je stále zvětšená. Chtěla bych se tedy zeptat, zda jsem udělala správě, že jsem zatím odmítla operaci, jestli se mandle postupem času zmenší nebo je ještě někde chyba. Jsem také kuřák, zatím nekouřím, ale kdy bych si mohla dát cigaretu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většinou se při tonsilárním abscesu zároveň provádí tonsilektomie. Samozřejmě Vás nikdo do operace nutit nemůže. Držela bych se doporučení Vašeho ORL lékaře a pokud mi operaci doporučil, tak bych ji podstoupila. Pokud jste vydržela nekouřit , tak už nezačínejte.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: