Krční mandle

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Již 4 měsíce marodim se streptokokem a anginama. Paní doktorka mivzdy na to dala antibiotika. Minulý tyden mě poslala na ORL. Tam pani doktorka hned bez nějakého vyšetření rekla, ze mandle musi pryc. A tak se mam objednat do nemocni. Ale kdyz sem mluvil se znamima, tak ty rekli ze by na to nešli znovu. A tak sem se dival na internet a byli tam pozitivni reakce na laserové vydání a plazmové vydání. Schodou okolnosti kamaradka byla na laserovým a rekla ze je to paráda a pry je ani nevindali celé.Tak se chci zeptat zda stačí u streptokoka a u vecnych angin mandle zmencit, oriznout. Nebo musi pryc cele. A pokud musi pryc cele jaka volba operace je nejlepsi podle Vás. Děkuji Honza.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, operativní zákroky ve smyslu laserové nebo plasmové kryptolýzy nebo radikálnější tonsilotomie jsou možné a na naší klinice je provádíme standartně. Musí se však odlišit stupeň postižení tonsil a dle tohoto indikovat příslušný operační výkon. Toto je možno až po pečlivém laboratorním vyšetření a hlavně somatickém vyšetření pacienta s odebráním anamnesy!!Po mailu to těžko vyřešíme, podívejte se na naše netové stránky a objednejte se ke mně na konzultaci.sestra Iveta 725828068.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: