Krční mandle - chronická tonsilitida

Dobrý den, dcera trpěla opakovanými anginami (spálové), po tonsilektomii má opět ve výtěru streptokoka a nasazeny ATB. Znamená to, že operace jí nepomohla a streptokokové nákazy se budou stále opakovat. Před tonzilektomií podstoupila všechny možné léčby: pendeponizace, homeopatie, čínská medicína, diety .... Děkuji za odpověď. KT

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Kateřino. To může být náhoda.Záleží také na tom,o kterého streptokoka jde, v jakém množství byl vykultivován a jaké má dcera potíže. Ne každý pozitivní bakteriologický nález musí být nutně přeléčen celkovými antibiotiky. Zkuste podpořit její imunitní systém např.Imunostimem,což jsou volně prodejné,v ústech rozpustné tablety. Doporučuji také hodně pobytu na čerstvém vzduchu,saunování a otužování vlažnou sprchou - samozřejmě až bude zdráva. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: