Krční mandle dorostly

Dobrý den, můj 5,5 roku starý syn byl v červenci minulého roku na chirurgickém zmenšení krčních mandlí, protože je měl narostlé tak, že se dotýkaly a v noci nemohl dýchat. Před operací mu zjistili ASLO 415. Asi pozůstatek různých streptokoků, které na mandlích míval, ale vždy bez teploty, takže nepřeléčeno pomocí ATB,pouze Ribomunil. Mandličiky mu po operaci nebyly vůbec vidět. Nyní po půl roce mu mandle hrozně rychle dorostly. Pravá už odklání čípek na druhou stranu, levá je zatím mnohem menší. Udělal se výtěr negativní, ASLO 375, z krve žádná infekce nezjištěna. Při různém nastydnutí apod. se mandle trochu zvětší, potom zase splasknou, ale vždy zůstanou trochu větší. Syn už zase chrápe. Co s tím, není to projev nějaké alergie. nemůže přece znovu na tu náročnou operaci.....Jsem z toho trochu zoufalá. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych doporučovala alergologické, imunologické vyšetření. Lokálně může zkusit kloktat solné roztoky. Pokud budou mandle mechanicky bránit ,tak se ale operaci nevyhnete,doporučovala bych provést ale již odstranění celých mandlí.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: