Krční páteř

Dobry den, Jsem 5 let po operaci hrudní patere (skoliosa), mam tam titanove tyce. Od te doby trpim na silne migreny. Pred 2 měsíci jsem byla nachlazena a asi 3 dny jsem lezela jen v posteli. Pote me zacali bolet kazdy den tak okolo 16 hodiny zada, krcni pater, a měla jsem kazdy den mensi migreny. I kdyz jsem se snazila byt aktivni, tak hned mi stuhly celé zada a krk a nemohla jsem vylezt z postele. Dostala jsem tydenni infuze a po nich jsem mela 2 mesice uplny pokoj a nic me ani nezabolelo. Ted pred tydnen jsem měla velkou chripku s vysokyma teplotama, proto jsem zase 3 dny nevylezla z postele a muj problém zacal znovu. Nemuzu jit ani do skoly, nejsem schopna pohybu, jelikož hned mi stuhne cely krk a hlava a mam hrozne bolesti. Na infuze muzu az po pul roce. Stale do sebe cpu indometacin, aulin, korynal... Můžete mi prosím poradit co by mi pomohlo abych zase mohla normalne zit? Dekuju!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Iveto. Takto na dálku bez možnosti Vás vyšetřit bohužel není možné dát Vám na Vaší otázku adekvátní odpověď. Je třeba zhodnotit, co je hlavním problémem, který bolesti v oblasti krční páteře a hlavy vyvolává (je to migréna, nebo je bolest hlavy dána poruchou funkce páteře, nebo se obě věci kombinují?) a na ten se léčebně zaměřit - vzhledem k situaci je na místě, aby toto zhodnotil rehabilitační lékař. Vaše páteř už vzhledem ke stavu po operaci bude i do budoucna k potížích náchylná, a to, že se porucha funkce páteře také zhorší v souvislosti s infekcí je běžné (hraje v tom roli samotný vliv infekce, ale i ležení aj...). Nezbývá tedy, než Vám poradit opětovné vyšetření lékařem - mimo jiné proberte také otázku adekvátní léčby bolesti - (vhodných kombinací léků, účinných dávek...). Pokud Vám takto účinně ulevily "infuse", je na místě zvážit jejich opakování - nevím sice, jaké přesně léky Vám byly podávány, ale při předpokládaném "běžném" složení infusí není důvod k půlroční pauze...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: