Krční páteř

Dobrý den pane doktore, dnes jsem si byla pro výsledky magnetické rezonance krční páteře a potřebovala bych zprávu přeložit, případně poradit, zda mé problémy mohou s tímto souviset. Již půl roku jsem v pracovní neschopnosti. Začalo to bolestmi krku, hlavy, lopatek, ramen s bolestí vystřelující až do konečků prstů. Zpráva: krční lordoza napřímená až lehce kyfotizovaná (s vrcholem zakřivení v úrovni C5, zachycená hrudní kyfoza plynulá. Kanál páteřní primárně přiměřeně prostorný (ventrodorsálně kolem 11 mm). Def. spondyloza jen mírného stupně, počínající léze disků C4/5/6/7, v C6/7 naznačená dorsální protruze, přihrocení obratl. těl ventrolaterálně v C4/5. Dále se léčím se zády, mám špatné držení těla, cynamika C, Th páteře omezená, sval. dysb., palp. citlivé TP horních trapezech a interscapulární svalstvo, pánev strojí v anteverzi, oploštělá Th kyfoza, oslabené mezilopatkové svaly, kyfotický C/Th přechod sval. dysbal. horního a dolního zkř. typu. Porucha aktivace HSSL páteře, blokáda C/Th přechodu, předklon hluboký. Mám poruchu štítné žlázy a polyneuropatii dolních končetin. Již jsem prodělala dvě fyzioterapeutická cvičení, ani u jednoho lékaře mi prozatím nepomohlo. Moc Vám děkuji. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vlastně jste si ve zprávě odpověděla sama porucha držení těla a šíje. Na MR jsou popsány relativně lehké degenerativní změny, které vysvětlují Vaše potíže - bolesti šíje, hlavy, mezi lopatkami a ramen, také do prstů. Vhodné je pokračovat s fyzioterapií. Ideálně u jednoho zkušeného fyzioterapeuta, případně rehabilitačního lékaře. Efekt bohužel nepřichází po prvních cvičení. Vyberte jednoho a snažte se vytrvat. Náprava letitých problémů trvá poměrně dlouho.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Podezřelé krvácení může být příznakem hemofilie
Články: Podezřelé krvácení může být příznakem hemofilie
Hemofilie nejčastěji vzniká...
Artróza
Články: Artróza
Artróza, lidově „revma...
Poprvé u gynekologa – nejčastější dotazy
Články: Poprvé u gynekologa – nejčastější dotazy
Důvodem k první návštěvě...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: