Krční páteř

Brnění rukou a trojklanného nervu. Dobrý den prosím o Váš názor. Jednoho dne ráno jsem se probudila s ostrou bolestí vzadu na krku,která vystřelovala do pravé ruky do 1-3,prstu. Byla jsem u praktické lékařky ta mi dala injekci a Aulin a Dorsiflex a hned jsem šla k neuroložce. Prý je to od krční páteře a uděláme MR (za měsíc). Za 14 dní při natažení ruky a stisknutí vodovodního kohoutku jsem pocítila závrať , což se opakovalo. Po domluvě s neuroložkou mě poslala do nemocnice na kapačky: FR+NaSal+Mesocain+Guajacuran. Plus prášky Novalgin, Guajacuran,Prothiaden,Veral . Prášky 3x denně a jedna kapačka po 8 dní. Potíže se bohužel nezlepšili. RTG krční páteře: Obraz pseudokyfozy, osa zachována. Multietážově patrné osteofytické apozice, maximum nálezu v úrovni C 5/6. Unkovertebrální artrotická přestavba. Foramina volná.Krevní obraz:Hemoglobin a Erytrocyty snížené. Při další kontrole jsem neuroložce říkala,že se obtíže nelepší naopak, brní mě ruka , bolí krční páteř a od krku k rameni pociťuji pálivou bolest. Neuroložka mi napsala elektroléčbu (také bez efektu). Výsledky MR:Osa C páteře přímá, lordosa kyfotizovaná, s vrcholem na C4/5. Páteřní kanál 13mm.MOP lehce zúžené. Na C4/5 jsou osteofyty foraminálně vlevo s levostrannou foraminostenosou střední významnosti.SA přiměřené, Kostní struktura bez odchylek. Nicméně mé obtíže trvaly dále a momentálně je stav: Brní mě pravá ruka(všechny prsty) a otékají, bolest vystřelující do ramene zůstává. Hodně bolí biceps i tryceps, bolí i ramenní kloub a kloub palce pr.ruk. Brní levá ruka 1-3.prst. Jde to i do trojklanného nervu vpravo brní celý obličej, vlevo dolní polovina.Nejvíce při ležení na zádech,jinak méně,ale stále. Biceps a tryceps pr.ruk. bolí stále,ruka je výrazně slabší (jsem pravák) a studenější. Při sezení či stání pokud mám ruce svisle,tak jsou hrozně studené. Celkově mi není dobře a jsem poslední dobou velmi unavená a při jakékoliv i malé námaze mi dost buší srdce. Vyšetření EMG v pořádku. To celé trvá již dva a půl měsíce a při poslední návštěvě mi neuroložka řekla, ať přestanu simulovat a jdu do práce. Pracuji na počítači a i ručně píši. Prosím o radu a omlouvám se za dlouhý dotaz Martina

Odpověď odborníka:

Ano...ty potíže nesimulujete, to je jisté že něco není v pořádku...zaraží mě ta vaše chudokrevnost, nevím jestli nekouříte a nepíšete o snímku plic, vyšetření prsou, event. uzlin, štítná žláza...atd., problém může být čistě v poškození krční páteře, ale také nemusí a je potřeba dovyšetřit viz výše...a celkovou laboratoř a sedimentaci, moč...přičinou zhoršení stavu může být jiné onemocnění a jeho "vedlejším" projevem je ten problém s rukou...nenechte se odbýt a trvejte na dalších vyšetřeních pokud již nebyla provedena...polykání léků tady nic nevyřeší...pokud se na nic nepřijde,pak je to od pátěře a nechte se vyšetřit neurochirurgem a ukázat mu MR...ten posoudí zda je stav vhodný k operaci, což má většinou dobrý efekt i prognozu, zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: