Krční páteř

Před týdnem jsem měla zatuhlé krční svalstvo na levé straně+bolesti a motání hlavy. Lékař mi předepsal Diclofenac Duo a Mydocalm. Nyní léky 2 dny neberu, zatuhlost povolila, ale pořád se mi trošku motá hlava a na levé straně za uchem cítím tlak, též na levé straně zboku u krkavice jsem si nahmatala zvětšenou uzlinu, velikosti asi hrášku, nebolí. Může to být vše k té zatuhlosti krčních svalů? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... spíše to nesouvisí, ale možné je všechno, každopádně uzlinka velikosti hrášku je běžná při nějakém drobném zánětu třeba v uchu nebo od náušnice v kůži ucha atd. a pak by to mohlo i nějak oslabit celou krční páteř nebo vás prostě ofouklo v horkých dnech klimatizace nebo průvan což je nejčastější příčina bloklé krční páteře, zvláště pootevřené okénko v autě je na tohle to nejhorší co může být... motání hlavy je také projevem problému s krční páteří... doporučoval bych zatím úplný klid, nesportovat, odpočívat, omezit namáhání páteře koukáním do pc či mobilu a podobně, páteř pouze zcela lehce protahovat strečinkem, žádné škubání a kroucení krkem, pokud dobře neovládáte strečinkové protahování, vyhledejte fyzioterapeuta či RHB kde vás vyšetří a odborně poradí jak správně s krční páteří zacházet, což je opravdu to nejdůležitější, většinou si lidé s prominutím przní páteř sami naprosto nevhodným cvičením, sezením i stáním atd. a vůbec netuší že dělají něco špatně... pokud by se problém nelepšil, je samozřejmě potřeba udělat rtg snímky páteře a pro jistotu i odběry krve, kdyby se ty uzliny nějak zvětšovaly či přibývaly, ale myslím že tady půjde čistě o krční páteř, opravdu je důležitý klid, nechat tělo pokud možno odpočinout a nechat mu pár dní na srovnání, na RHB se dělá velmi jemná masáž šíje, která se nazývá měkké techniky a ta je pro toto ideální a nejšetrnější a nejúčinnější.. nikdy si hlavně nenechávejte dělat nějakou silovou bolestivou masáž od někoho kdo tomu nerozumí... díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kardiostimulátor oslaví půl století existence
Články: Kardiostimulátor oslaví půl století existence
První kardiostimulátor byl...
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: