Krční páteř

Dobrý den, byl mi diagnostikován Scheuermannuv syndrom, k tomu se mi ale neustála blokuje krcni pater, nekdy je to uz opravdu neprijemne, neni den, aby me krcni pater nebolela, mam i sedave zamestnani a hlavne nespravne drzeni tela pri sezeni u pc. Chtela jsem se zeptat, jestli by mi mohlo treba aspon trochu pomoct obcasne noseni krcniho limce? Dekuji za odpoved. Kristýna V.

Odpověď odborníka:

Pokud nemáte závažněšjí chorobou způsobenou anatomickou změnu v oblasti krční pateře tak aniž bych viděl váš rtg snímek a strukturu pateře a její pohyb myslím, že nošení límce je nevhodné. Spíše se instruujte na rehabilitaci k provádění řádného cvičení k uvolnění a následnému posílení svalstva krční pateře a přechodu mezi krční a hrudní pateří-.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: