Krční páteř

Dobrý den. již pět let mám problémy s krční páteří. Nejhůře snáším motání hlavy. Nékdy se nemužu ani postavit a musim zůstat ležet v jedné poloze než to odezní. Chtéla jsem se zeptat jestli je možné se toho někdy zbavit. Dost mě to omezuje v životě.před třemy lety jsem prodělala magnetickou rezonanci hlavy a byla v pořádku. Před dvěma lety rengeny krční páteře jsou diagnostikovány jako blokace páteře a měla jsem rehabilitace. Ale stavy se stejně nekdy opakují a jsou dost neříjemné když se nemůžu ani postavit.již nekolik let užívám depresiva serlift, protože jsem k tomu měla stavy panické úzkosti nemohla jsek do velkých obchobů protože mám strach že se mi tam udělá zle. K doktorce docházím. Co se deje s krční páteří při těchto stavech? Doktorka říkala že je to psychika a krční páteř.je to nebezpečné? A dá se toho zbavit, dekuji za odpověd michaela 33 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše otázka je velmi spletitá a moc vás chápu. Především byste se měla pokusit nápravným a zpevnovacím cvičením posílit svaly podél páteře a to lze jistě pod lékařským dohledem na rehabilitaci nebo v lázeňské léčbě. Zkuste se domluvit s ošetřující lékařkou, zda byste nemohla požádat o lázeňskou léčbu, jistě by vám přinesla úlevu nejen fyzickou, ale i psychickou. Píšete, že užíváte antidepresiva, proto zdůrazňuji i tu psychiku. Stálo by také jistě za to, podívat se na psychickou složku nějak podrobněji, třeba se za těmito potížemi skrývají i nějaké jiné problémy, třeba starosti z rodiny, různé tísně a strachy. Je dobré najít si důvěryhodného psychologa a sním se pokusit tyto problémy vynést na povrch a on vám je již pomůže zpracovat a "napravit". Z alternativnějších metod nabývá nyní na známosti metoda eft - je kombinací psychologie a čínské meridiánové techniky a pomáhá odstraňovat bloky v psychice a fobie (www.eft.cz) Pokuste se vytrvat ve svých snahách o uzdravení, jistě se vám to podaří, i když současná zdravotní situace je pro vás jistě velmi zatěžující. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ten samý problém | Od: Tomáš | 5.11.2009 01:44
Vážená paní Michaelo, velmi mě zaujal Váš příspěvek. Nevím, zda tento můj budete číst ještě po roce, ale snad ano. Chtěl bych Vám pomoci tak ,jako jste pomohla Vy mě - mám totiž naprosto stejný problém s krční páteří - motání hlavy, nevolnosti v marketech, z čehož plyne panická úzkost, ještě než vůbec do obchodu vkročím, dále to samé v dopravních prostředcích a v neposlední řadě strach zůstat sám doma se svou malou dcerkou, protože se bojím, aby "to se mnou nepraštilo" a ona by zůstala bez pomoci. Svojí manželkou a kamarády jsem označován za hypochondra a musím přiznat, že z velké části mají pravdu - když totiž na to nemyslím, je mi relativně dobře. V poslední době jsem však na tom byl psychicky velmi špatně (žena přišla o práci, z čehož vyplynuly finanční problémy atp.) a navíc někdy od letošního jara se mi začala motat hlava, přičemž jsem vůbec nevěděl, z čeho to může být. A dostávám se k tomu, v čem mi pomohl Váš dopis p. doktorce: Manželka si už práci našla, ale ty nervy se mi začaly dávat do pořádku velmi pomalu a ty motanice hlavy byly na denním pořádku. Dokonce mám jít na jakési vyšetření. Po přečtení si Vašeho příspěvku se mi jako zázrakem ulevilo a hlava se vrátila tam, kde má být - z centrifugy zpátky na zem :-)
Možná je to vědomím, že existuje člověk,který má úplně tu samou, velmi obtěžující zkušenost a určitě také tím, že je to opravdu z obrovské části o psychice. Doporučil bych Vám občas se podívat na různá fóra na téma krční páteř. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že ty stavy úzkosti jsou stejně vyvolány strachem, zda nejde o něco horšího, než je krční páteř (např. infarkt) a co se týče hypermarketů apod., je to už pak jen o sugesci ("musím nakoupit, ale bude mi zle"), ale taky zčásti o tom, že zrovna v hypermarketech není zrovna nejkvalitnější vzduch. Většinou to spraví láhev s neperlivou vodou.
Doufám, že si tento můj příspěvek přečtete a alespoň trochu Vám pomůže. Za sebe mohu říct, že díky Vám mám zase na nějaký čas pokoj.
S pozdravem a přáním pevného zdraví
Tomáš K., 39 let
reagovat
re:Ten samý problém | Od: peter | 22.7.2013 18:08
Reakcia síce s velkým odstupom, ale nedá mi nereagovat.
Mám presne ten istý problém. Začalo to bolestami v krčnej chrbtici, k čomu sa neskôr pridali závrate a aby to nestačilo, tak aj tinitus - hučanie v uchu. Kedže som sa bál niekam íst kvôli tomu, že sa tam zložím na zem, tak som sa začal takým miestam radšej vyhýbat.. to následne podkopalo moju psychiku a ako inak skončil som na AD..
Mám problémy aj s krížovou chrbticou, výrastok na stavci plus spomínaný problém z krčnou chrbticou..chiropraktici my pomohli čiastočne, ale bolesti pretrvávajú... a riešenie? Ziadne, zistili, že na to pomáhajú lieky AD, ktoré ma udržia na nohách a tam som aj definitívne skončil.. označený za hypochondra a psychicky labilného pacienta..
Už prestávam verit akéjkolvek modernej medicíne a plne súcitím s ludmi,ktorí majú ten istý problém ako ja.
Ste odsúdení a najhoršie na tom je, už už vás prestanu po čase vašich stažností brat vážne aj najbližší členovia rodiny.
Tak držím palce a prajem silné nervy
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: