Krční páteř

Dobrý den pane doktore mám dotaz.Dnes jsem byla u lékaře chirurga s krční a hrudní páteří již delší dobu bolí a křupe v ní.Svaly jsou tuhé po masáži u fyzioterapeuta prokřupání se uleví ale vše se po čase se vrací.Lékařka na neurologii dnes neordinovala.Chirurg mi jen poradil se cvičením a předepsal krční límec. Udělal rentgen s tím že ho pošle paní MUDr na neurologii kam mám jít v úterý. A teď můj problém chirurg mi řekl že něco vidí zepředu na krku u jazylky ale že on se nebude pouštět do hodnocení.Posílá se to k hodnocení do Plzně. Jsem 7 let po celkové TTE minulý rok jsem byla na sonu krku nic tam nebylo.Úplně se děsím co by tam mohlo být,říkal něco o kalcifikaci nebo hematomu.Opravdu mám strach o nádor. Občas mám pocit oteklého krku na ORL vše v pořádku vyšetřena i kamerou před měsícem. Problémy jsou prý k páteři.Vím že mi asi těžko poradíte ale přesto jsem to zkusila.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s důvěrou se obraťte na neurologa, kdyby odhalil něco zásadního, doplní další vyšetření a popřípadě se domluví i s ORL. Zatím se nedejte zmást popisy. Na RTG jsou vidět pouze kosti. Těžko říci co Váš chirurg zjistil, velice rozumně a zodpovědně postoupil výsledky dál. Kdyby bylo podezření na nezvyklý nález, lze doplnit CT popřípadě MR, které zobrazí měkké tkáně krku nejlépe. Rozhodnutí s klidem nechte na lékařích. Bohužel více z Vašeho dopisu neodvodím. Budete-li chtít dodat odvahu i ostatním, dejte vědět na tomto fóru, jak Vaše vyšetření dopadla.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: