Krční páteř

Dobrý den pane doktore mám dotaz.Dnes jsem byla u lékaře chirurga s krční a hrudní páteří již delší dobu bolí a křupe v ní.Svaly jsou tuhé po masáži u fyzioterapeuta prokřupání se uleví ale vše se po čase se vrací.Teď i při pohybu brní do rukou a hrudníku.Lékařka na neurologii dnes neordinovala.Chirurg mi jen poradil se cvičením a předepsal krční límec. Udělal rentgen s tím že ho pošle paní MUDr na neurologii kam mám jít v úterý. A teď můj problém chirurg mi řekl že něco vidí zepředu na krku u jazylky ale že on se nebude pouštět do hodnocení.Posílá se to k hodnocení do Plzně. Jsem 7 let po celkové TTE minulý rok jsem byla na sonu krku nic tam nebylo.Úplně se děsím co by tam mohlo být,říkal něco o kalcifikaci nebo hematomu.Opravdu mám strach o nádor. Občas mám pocit oteklého krku na ORL vše v pořádku vyšetřena i kamerou před měsícem. Problémy jsou prý k páteři.Vím že mi asi těžko poradíte ale přesto jsem to zkusila.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Každý snímek hodnotí lékař, který snímek ordinuje, ale vždy je snímek popisován ještě radiologem, který je v tom směru školený specialista. Na rtg může být vidět opravdu nález ve smyslu kalcifikovaného tedy zvápenatělého útvaru, na příklad drobná uzlinka, která nemusí znamenat nic závažného. Pokud se zmiňujete o nádoru ty ve své drtivé většině naopak nejsou rtg kontrastní, tedy na jednoduchém snímku nejsou vidět. Vyčkejte v klidu zhodnocení stavu a popisu radiologa a kontroly, kterou budete na chirurgii mít.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: