Krční páteř

Dobrý den paní doktorko, děkuji za vámi zodpovězený dotaz,který podával na e-mail pahradil@volný.cz jsem po MR krční páteře nález cituji:MR C páteře:nativně: Výška a struktura obratl.těla je norm.,páteřní kanál je primárně užší, jeho sagit.rozměr je kolem 12mm.Kyfotický zvrat krční lordosy v úseku C4-6 a dosti výrazné sinkonvexní vychýlení osy.Meziobratl.prostor C5-6 je lehce snížen a v etážích C4-5 a C5-6 jsou patrné protruse disků do 3 mm,které elevují zadní podélný vaz,ve výši C4-5 ploténka zasahuje i lehce kaudálně za tělo C4.Sagit.rozměr spidn kanálu je redukován až na 10mm,lehce komprimováma je zvl.vlevo i vlastní mícha,intensita signálu z ní se nezdá být zvýšena. Z: demyelinisační postižení neprokazujeme, užší spin.kanál a chondrosa C4-6s potrusemi disků a poruchou osy. Chtěla bych poradit co s uvedeným nálezem se dá dělat,zda příčina mých problému může být od krční páteře a zda je to na operaci,eventuálně na koho se můžu obrátit,jsem z Brna,ale zde mi specialista na neurologii řekl, že to na operaci není a že problém bude od psychyky: mívám kolapsové stavy jako by mi ztěžkly ruce a celá páteř,ale znecitlivění zatím nepocituji, ovšem jde to na mě, mírně mravenčení nebo brnění, tupé bolesti nemám, ale pocit znecitlivění se opakuje častěji,dále šumění v hlavě, zhoršení zraku při únavě,zaléhá mi v uších. Léky Gabapentin 300mg,2x1,asentra 2-0-0. Děkuji za odpověď. Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Aleno! Citovaný závěr vyšetření říká, že nenašel známky nemoci, která by postihovala přímo nervový systém (míchu). Zato prokázal odchylky v postavení obratlů, je jich mnoho a nejzávažnější jsou ty vyhřezlé plotýnky. Ty omezují prostor páteřního kanálu (v němž je uložena mícha) - který je u Vás přirozeně užší. To může vysvětlovat potíže, které popisujete. Operace páteře je vždy obtížná a zvláště na krku je řada zranitelných struktur, spousta důležitých nervů... Měla byste se řídit radami odborníka, který Vás zná, má přístup ke všem vašim vyšetřením a má možnost s Vámi vše osobně probrat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Články: Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Také jste si mysleli, že...
Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Články: Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Nikdo z nás nechce své tělo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: