Krční páteř

Měl bych na Vás dotaz. V srpnu mi bude 24 let a už rok mám problém s krční páteří. Příznaky: únava, obrovské točení hlavy, zvracení, hypertenze (v záznamech 180/100), pískání až hučení v levém uchu -> tlaky v hlavě v oblasti týlu, 2x kolaps. Mám za sebou veškeré vyšetření: CT mozku na podezření Meniera, kardio, ušní, nosní, krční a vše v naprostém pořádku. Testy krve vždy v pořádku. Medikamenty: Prestarium neo 5, Dimexol, Diazepam. Mám za sebou denní aplikace plynu CO2/CP. Nyní jsem na denních infusích a zatím bez výsledku (2 týdny). Na RTG pozitivní nález pro postavení páteře v C1/2. Rehabilitace za mnou (elektroléčba, prohřívání, soukromý masér+cviky), také jsem zkusil léčitelství.. Nynější stav: O-Hautant/Stoj III okluzí stabilní, CP volná, výrazná suboccipiální bolest sin! Subccipitální spasmus utr- více sin, a dále SGMS při C1-4 více sin, rhigidní bloky 0/C! a dále C1/2/3/4 sin. Zá: M530! -2x PIR na CP -2x man 0/C1/C2 - sups uvolněn CC jen vlevo/obranný Spasmus CP!! Prosím o radu odborníka jak se tohoto vzrůstajícího a chronického problému jednou pro vždy zbavit! Trhání krkem mi už můj lékař dělat nechce-prý pracuje na hraně. Rád bych žil stejný život jako dřív. Děkuji mockrát!!

Odpověď odborníka:

Doporučuji Vám obrátit se na neurochirurgické pracoviště k vyšetření stability tzv. cervikokraniálního (spojení lebky a krční páteře) přechodu. Zmiňujete "pozitivní nález pro postavení páteře v C1/2". Nevím, co si pod tímto zápisem představit. Je zde porucha postavení, nestabilita, luxace? Doporučuji výše uvedenou konzultaci a podle nálezu lze doplnit například funkční vyšetření na RTG (předklon, záklon), MR krční páteře a CC (cervikoraniálního) přechodu. Budou-li tyto nálezy v pořádku, pak lze pokračovat rehabilitací. Jinak rozcvičení této krajiny při případné poruše normálního rozvíjení páteře mohou být spíše kontraproduktivní, někdy i škodlivé.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: