Krční páteř

Pane doktore, moc prosím zda byste mi mohl alespoň krátce odpovědět,chtěla bych se zeptat na Váš názor zda dle Vašeho osobního názoru je diagnóza i na invalidní důchod dle popisu níže pokud by nepomohly rehabilitace a stav se nelepšil.Sháním i práci a vůbec nevím co očekávat akde s bolavou páteří dělat,bylo mi řečeno,že je daší možný průběh degenerat.změn do budoucna. Byla jsem hospitalizována na neurologii,pro pocit velké slabosti,brnění a necitlivost LHK a úst (potíže již dříve,ale občasné ) ,po vyšetření CT a MR mi byly sděleny výsledky.Osteochondróza C5/6s , vyrovnaná krční lordóza s náznakem kyfotizace,mírné snížení meziobratlového prostoru C5/6s mediální a levostrannou paramediálníhernií disku (anulární fisura disku) v š.4 mm s tlakem na durální vak a míchu ventrálně,bez myelopatie.Páteřní kanál sekundárně zůžen na 9 mm AP,hernie lemována drob.dorzálními osteofyty,páteřní kanál v ostatních C etážíchhraniční kolem 13 mm AP,lehce užší intervertebrální foramina C 5/6. závěr: M5322 CB syndrom C7,C8 I.sin. iritačně zánikový (hypestezie), t.č. bez motoric.deficitu,hernie disku C5/6 paramediálně s tlakem na durálí vak,bez známek myelopatie. CB syndrom C6 I dx zánikový (hyporeflexie) t.č. bez senzomotor.deficitu,při zůžení neuroforamina degenerativními změnami. Po zlepšení citlivosti LHK mám bolesti hlavy a krční páteře,které neodeznívají. Prý mohou být potíže dlouhodobé. Moc děkuji za Váš názor pokud mi můžete odpovědět,pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dle popisu se jeví situace jako velmi vážná, řešení všk za předpokladu správné " aktivní fyzioterapeutické" pomoci spolu s cíleným cvičením přesně dle konkrétní situace může vést k odtsranění většiny potíží a postupné stabilizaci. Stav je sice vážný, " hranoční" i s možným neurochirurgickým zákrokem. Toto rozhodnutí je na neurologovi.Pokud nebude nutné zasahovat tímto způsobem, tak je velká šance stabilizovat. není však jednoduché najít správného lékaře a opravdu systematicky a cíleně cvičit. Proto současná situace nemusí být jen s pozitivním a stabilizujícím vývojem, ale také opravdu, jak Vám někdo vyslětlil pomalu,postupně progredujícím. Dle popisu je situace taková, že by neměla směřovat k nějaké formě invalidity,a le vyloučeno to není. O tomto rozhoduje komise, která má sice tabulky, rozhodnutí je však dle ko krétního člověka.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Zápach z úst. Nepříjemnost, která se možná týká i vás
Vývoj novorozence
Články: Vývoj novorozence
Novorozenecké období trvá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte 8 potravin, které vyvolávají nejčastější alergie
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: