Krční páteř, tlak v krku, zoršení sluchu

Dobrý den, již delší dobu mám problém s ušima. Při různé fyzické zátěží se mi různě zhoršuje a zase vrací sluch, střídavě na jednotlivé ucho, mám neustále tlak v krku - ORL negativní, brnění rtů, tupá bolest v uchu a někdy za levým okem, únava, ospalost, zhoršená paměť. Na MR mám tento výsledek: RE: Sekundární stenotizace AP rozměru páteřního kanálu na úrovni C4-7 na 9 mm při kombinaci bulgingu disků, spondylartrotických a spondylotických změn. Unkovertebrální artrosa C4-7. Angulární kyfotizace C páteře. Naznačená retrolisthesa C5 vůči C6 o 2 mm. Relativní stenotizace foramen C5/6 vlevo a C6/7 typu Modic I-II. Relativní senotizace foramen C5/6 vlevo a C6/7 vpravo při zasahování osteoprodukcí unkovertebgrálních kloubů do prostoru foramin. Co znamená tento nález a může ovlivňovat mnou popsané problémy? Jaké jsou vyhlídky a jaká léčba? Děkuji za odpověď. Eva

Odpověď odborníka:

Popis MRI je opravdu tzv. na hraně. Tzn, významné změny, které mohou působit poodobné problémy, přesto ke stanovení prognozy by to chtělo klinické vyšetření. Stejně závažný stav může býát způsobován i funkčními poruchami krční páteře, které jsou provázeny významnými svalovými dysbalancemi a zvýšeným svalovým napětím v oblasti C pateře. Nelze takto odlišit. Ne všechny Vaše symptomy jsou ale úplně adekvátní. V nálezech nevidím vyšetření audiometrické, které provádí lékař ORL a neurologické stran jiných možných příčin potíži než stavem krční páteře. Taktéž celkové interní vyšetření včetně základních hormonálních parametrů může doplnit další prognozu. každopádně jako první věc by bylo vhodné navštívit zkušeného fyzioterapeuta , ideálně však lékaře, který provozuje aktivní fyzioterapii. Ten by měl již při prvním vyšetření vidět směr, kterým je třeba se vydat, zda více aktivní léčby či doplnit vyšetření k objasnění příčin, případně je třeba konsultovat neurochirurga.To poslední se však jeví jako zatím pouze perspektivní.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
Polovina dospělých kuřáků má akné
Články: Polovina dospělých kuřáků má akné
Kromě nepěkně tmavé barvy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zelený zákal
Články: Zelený zákal
Zelený zákal, glaukom, je...
Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Články: Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Odstranění křečových žil...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: