Krční páteř vysoký tlak

Dobrý den, mám dotaz ohledně krevního tlaku.Dnes jsem byla u lékaře a byl mi naměřen tlak 150/100.Jinak mívám spíš nižší 110/70.Teď chodím na rehabilitace s krční páteří.Bolí mě vzadu u hlavy,polovina obličeje, svaly okolo krční páteře a praská mi v páteři.Chci se zeptat jestli tak vysoký tlak může být k té krční páteři?Mám přijít za týden na přeměření KT.Docela mě to vyděsilo.Beru AD Olwexya a Letrox na štítnou žlázu.Hormony jsou v pořádku.Děkuji velmi za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě bych volil cestu kontroly, krevní tlak reaguje velmi rychle na změny - na pohodu, na stres. Již samotné dráždění zadních krčních provazců nervových a následná rehabilitace je možným důvodem ( vždy po rhb reaktivně se TK mění - po některých druzích stimulace, elektroléčby nebo cvičení může vzrůstat) Naměřený tlak 150/100 je již nad hranicí normy. Volil bych doporučené kontroly , já sám ve své ordinaci tyto ojedinělé, ale opakované výkyvy krevního tlaku řeším u pacienta nasazením přístroje, který za normálních podmínek prac. života pacienta měří automaticky 24 hodin tlak a pak se přístroj - záznamy vyhodnotí a poměrně spolehlivě ukážou jestli je krevní tlak opravdu vyšší a je třeba ho léčit.

MUDr. Bohumil Skála
MUDr. Bohumil Skála

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: VALY 216 s.r.o. Lanškroun

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x